80 Super Tricky And Hard Riddles For Kids With Answers [Impossible]

Looking for interesting and tricky riddles for kids? We have rounded up the best collection of hard riddles, brain teasers, puns, and jokes with answers to have a great time with your kids and tweens.

Riddles can be a fun and wonderful challenge which help to motivate children to continue working. A riddle can also be described as a puzzle to be solved. Experts recommend riddles for kids as something that helps to improve their thinking ability and creativity.

The riddles and brain teasers which may seem tricky at times, have the most simple answers. You can have a fun family time with these riddle sessions for kids and adults. They get your brain working and helps you expand your awareness and thinking skills.

If you love difficult and challenging riddles then accept the challenge and see how many right answers you get at the end. Some of these are clever riddles are funny, witty, confusing, and will help you increase your brain power.

Hard Riddles for Kids

  1. What gets wetter the more it dries? Answer: Towel.

  2. What has one eye but cannot see? Answer: Needle.

  3. What has to be broken before you can use it? Answer: An Egg.

  4. What is always coming but never arrives? Answer: Tomorrow.

  5. I have keys but no locks. What am I? Answer: keyboard/piano.

  6. What has a bottom at the top? Answer: Your legs.

  7. What is full of holes but still holds water? Answer: A sponge.

  8. What building has the most stories? Answer: The library.

  9. What has legs but cannot walk? Answer: A chair.

  10. What’s black and white and read all over?” Answer: A newspaper.

  11. What has a head, a tail, is brown, and has no legs? Answer: A penny.

  12. If you throw a blue stone into the Red Sea, what will it become? Answer: Wet.

  13. What can you hold in your right hand but not in your left hand? Answer: Your left elbow.

  14. I am always in front of you, but you will never see me. What am I? Answer: The future!

  15. This belongs to you, but everyone else uses it much more often. What is it? Answer: Your name.

  16. I’m always on the dinner table, but you never get to eat me. What am I? Answer: Plates and cutlery!

  17. There’s a word that becomes shorter when you add two letters to it. What is it? Answer: Short.

  18. Which question can you never ever answer yes to? Answer: Are you asleep yet?

  19. What is as big as an elephant, but does not weigh anything at all? Answer: The elephant’s shadow.

  20. Why can I go through a door closed but not go through a door open? Answer: Because I’m an umbrella.

  21. Which is heavier, a ton of bricks or a ton of feathers? Answer: Neither. They weigh the same amount.

  22. There are two things that you can never eat for breakfast. What are they? Answer: Lunch and Dinner.

  23. Jack’s dad has three sons. One is called John, one is called Josh. What is the name of the third son? Answer: Jack.

  24. A man went on a walk outside in the rain, without a jacket, a hat, a hood, or an umbrella. Somehow, not a single hair on his head got wet. How is this possible? Answer: He was bald!

  25. A woman has five daughters. Each of her daughters has a brother. How many children does she have? Answer: Six children. There are five daughters and one brother.

Super Tricky Riddles To Make You Smarter

These interesting and hard riddles for middle schoolers and tweens with answers will help your kids to be smarted and wiser.

Whether it’s easy riddles, funny riddles or interesting brain teasers with answers… The kids love solving riddles at dinner table, birthdays and school as well.

If you’re looking to give your brain a good workout, indulge in answering some tricky and hard riddles regularly. Not only will you have fun but it will also be one of the best ways to do meaningful brain exercise.

Try out the unique riddles listed below with answers or create your own. Make them as tricky as possible and watch your friends and family try to crack them.

  1. What flies without wings? Answer: Time!

  2. What has a neck, but no head? Answer: A t-shirt!

  3. What can you catch, but not throw? Answer: Cold.

  4. What has words, but never speaks? Answer: A book

  5. What can fill a room but takes up no space? Answer: Light

  6. What kind of tree can you carry in your hand? Answer: A Palm.

  7. What falls in winter but never gets hurt? Answer: Snow.

  8. Everyone has it and no one can lose it, what is it? Answer: Shadow.

  9. The more of this there is, the less you see. What is it? Answer: Darkness

  10. What is so fragile that saying its name breaks it? Answer: Silence.

  11. What word begins and ends with an E but only has one letter? Answer: Envelope.

  12. Give me food, and I will live. Give me water, and I will die. What am I? Answer: Fire.

  13. Poor people have it. Rich people need it. If you eat it you die. What is it? Answer: Nothing.

  14. Where can you find cities, streets, shops, and houses, but no people? Answer: On a map.

  15. If you have it you don’t share it. If you share it you don’t have it. What is it? Answer: Secret.

  16. What is bright orange in color, is green on top, and sounds like a parrot? Answer: A carrot!

  17. .This happens once in a minute, twice in a week, and once in a year. What is it? Answer: The letter ‘e’!

  18. What can easily be broken without ever being touched, dropped, or picked up? Answer: A promise.

  19. I am as light as a feather, yet even the strongest person in the world can’t hold me for more than a few minutes. What am I? Answer: Breath.

  20. .How did a woman go ten days in a row without sleeping? Answer: Because she slept in the night, not in the day!

  21. A man shaves every day, yet his beard always stays the same. How? Answer: He’s a barber shaving other people’s beards.

  22. You walk into a room that contains a match, a kerosene lamp, a candle, and a fireplace. What would you light first? Answer: The match

  23. There’s a one-story house, and everything is yellow. The walls are yellow, the doors are yellow, the kitchen is yellow, the sofas are yellow, everything is yellow. What color are the stairs? Answer: There are no stairs. It’s a one-story house.

Hardest Riddles For Kids

These head scratching riddles will give your kids quality thinking time. Riddles are important for students and teachers, as it can educate you in a witty way.

Some of these riddles listed below are very famous and funny too. Solving riddles is always exciting for kids. So try answering these challenging riddles and see how much you get it right.

  1. When does 11 + 3 = 2? Answer: on a clock.

  2. What can run but never walk? Answer: Water.

  3. What has leaves but no branches? Answer: A book.

  4. I get shorter as I get older. What am I? Answer: A candle.

  5. How do oceans say hello to each other? Answer: They wave!

  6. What breaks every day but can never be fixed? Answer: Dawn.

  7. What has fifteen diamonds but isn’t rich? Answer: A deck of cards.

  8. If you eat me, my sender will eat you. What am I? Answer: A fish hook.

  9. What goes up and down but never moves? Answer: The temperature.

  10. It has a neck but no head, and wears a cap? What is it? Answer: A bottle.

  11. The more you take the more you leave behind. What am I? Answer: Footstep.

  12. What loses its head in the morning and gets it back at night? Answer: A pillow.

  13. What is really easy to get into, but very difficult to get out of? Answer: Trouble.

  14. I stick so strongly, yet I am not sticky in the slightest. What am I? Answer: A magnet.

  15. I have a face and hands but my hands can never touch my face. What am I? Answer: A clock.

  16. What goes up and never comes down? Answer: Your age will rise with the years, but sadly, it will never go down.

  17. What can cut like a knife, sting like a bee, bite like a lion. Carry truth and lies but never move or speak. What are we? Answer: Words.

  18. I can fly but I have no wings. I can cry but I have no eyes. Wherever I go darkness follows me. What am I? Answer: Cloud.

  19. There is an English word that is pronounced the same even when you remove away four of the five letters. What is it? Answer: Queue.

  20. What can run but never walks, has a mouth but never talks, has a head but never weeps, has a bed but never sleeps? Answer: A river.

  21. .I am not alive, but I can grow. I don’t have any lungs, but I need air to survive. I don’t have a mouth, but water kills me. What am I? Answer: Fire!

  22. You can find me in Earth, Mars, Mercury, and Jupiter – but not Venus, Pluto, or Neptune. What am I? Answer: The letter R.

  23. They get me from a mine and shut me inside a wooden case. I am never released, and almost everybody uses me. What am I? Answer: Pencil lead.

  24. .If 11 + 2 = 1, then what does 9 + 5 =? Answer: This riddle is referring to time. 11 am + 2 hours = 1 pm. 9 pm + 5 hours = 2am.

  25. Two fathers and two sons went on a fishing trip. Each of them caught a fish. There were three fish caught in total. How is this possible? Answer: There were only three people. A grandfather, a father, and a son. This equals two fathers and two sons.

 

The fantastic riddles for kids will help them improve their IQ level. These entertaining riddles will help you and your kids get through long holiday seasons, Christmas, Halloween and more.

You can always educate your kids and increase their critical thinking abilities with fun and a little twist. Feel free to share these riddles with friends, teachers, family, on Twitter, Facebook, Instagram and see people give some of the most weird answers.

Be sure to share your favorite riddles for kids with us in the comments! We love adding your riddle ideas to the list!

One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *